Van Bronckhorst over ontslag De Boer: Ik kreeg de kans om het goed te maken

Van Bronckhorst over ontslag De Boer: "Ik kreeg de kans om het goed te maken"

12-09-2017 19:04
13

De Engelse journalisten waren op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en Manchester City benieuwd naar de mening van Giovanni van Bronckhorst over het snelle ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace. De Boer hield het 77 dagen uit bij de Premier League-club.

Maandag kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken, nadat hij zijn eerste vier competitiewedstrijden verloor en zijn ploeg bovendien geen enkel doelpunt zag maken. Van Bronckhorst vindt het jammer dat De Boer al snel de zak gekregen heeft. "Dat vind ik teleurstellend", zegt Gio op de persconferentie.

"Ik vind het erg jammer dat hij is ontslagen, want hij trainde de club pas enkele maanden. Als trainer heb je tijd nodig en vertrouwen van het bestuur. Je moet de tijd krijgen om je ploeg te ontwikkelen. Ik vind het heel teleurstellend, want met Feyenoord zat ik in dezelfde situatie. Ik verloor veel duels, maar het bestuur gaf me het vertrouwen om door te gaan. Zij zagen m'n kwaliteiten. Ik kreeg de kans om het goed te maken en won daarna uiteindelijk drie prijzen. Frank kreeg die kans niet, dus in dat opzicht ben ik erg teleurgesteld."