Guardiola laat ster opnieuw buiten selectie tegen Feyenoord: Hij weet waarom

Guardiola laat ster opnieuw buiten selectie tegen Feyenoord: "Hij weet waarom"

12-09-2017 21:52
12

Yaya Touré is opnieuw niet opgenomen in de selectie van Manchester City voor het duel met Feyenoord woensdagavond. Manager Pep Guardiola weigerde op de persconferentie uit te leggen waarom.

"Ik heb met hem gesproken. Hij weet de redenen. Maar dat is tussen hem en mij", zegt Guardiola. "Het is een sportieve keuze. Yaya was afgelopen seizoen zo belangrijk. Zes spelers hadden een aflopend contract en Yaya is de enige die is gebleven, want hij is een speciale speler. Hij weet waarom hij dit seizoen nog niet heeft gespeeld en waarom hij niet in de selectie zit."

Touré had vorig seizoen al een turbulente relatie met Guardiola. De zaakwaarnemer van de Ivoriaan, Dimitri Seluk, zei dat Touré vernederd werd door hem buiten de Champions League-selectie te laten in september. Vervolgens stelde Guardiola Touré een tijdje niet meer op. In november bood de middenvelder zijn excuses aan en mocht hij weer meetrainen.

Op de vraag of Touré snel terugkeert in de selectie, antwoordde Guardiola: "Hopelijk, het hangt van hem af. Alle spelers zijn gelukkig bij City, maar ik eis zoveel mogelijk van ze. Ik wil altijd meer. Niet alleen van Yaya, maar van iedereen."