Miljoenentransfer PSV lonkte: 'Niet verwacht dat een club dit al zou bieden'

Miljoenentransfer PSV lonkte: 'Niet verwacht dat een club dit al zou bieden'

13-09-2017 07:28
31

Steven Bergwijn werd op de slotdag van de transferperiode gelinkt aan een miljoenentransfer naar Torino, maar de aanvaller van PSV heeft nooit serieus een vertrek overwogen uit Eindhoven. De Italiaanse club bood tien miljoen euro op hem.

"Tien miljoen? Dan zal ik wel goed bezig zijn", lacht Bergwijn in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Mooi dat ze het hebben gedaan hoor, zo'n bod. Maar ik ben blij met PSV. Natuurlijk is het veel, maar in het voetbal verhuizen spelers nou eenmaal voor enorme bedragen. Zo'n transfer van Neymar (222 miljoen euro, red.) heeft ook invloed op de rest. Clubs kijken niet alleen naar het nu, maar ook naar de potentie van een speler en ik weet dat er iets van me wordt verwacht."

Bergwijn voelt geen drang om weg te gaan bij PSV. "Totaal niet. Snel weggaan bij PSV zit helemaal niet in de planning en ik had ook niet verwacht dat een club dit al zou bieden. Ik houd het bij voetbal en laat dit aan mijn zaakwaarnemer over, die al meer dan tien jaar goed bevriend is met mijn vader. Mijn hele carrière wil ik met hem werken, hebben we ooit samen afgesproken."