'Ik had een goed gesprek met PSV, maar toch trok Ajax me meer'

'Ik had een goed gesprek met PSV, maar toch trok Ajax me meer'

13-09-2017 07:45
54

Op zijn achttiende had Frenkie de Jong de keuze tussen twee topclubs: Ajax en PSV. De jonge Ajacied sprak ook met de Eindhovenaren, maar wist zeker dat hij van Willem ll naar Ajax wilde.

"PSV meldde zich eerder en ik had daar een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer", vertelt De Jong in Voetbal International. "De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert, krijg je daar automatisch de kans bij Ajax 1, dat is bijna vanzelfsprekend als je naar de geschiedenis van de club kijkt."

De Jong raakte onder de indruk tijdens het gesprek met de Amsterdammers. "Bovendien maakte ik bij mijn eerste gesprek kennis met grootheden als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam. Tijdens mijn gesprek met Marc Overmars kwamen zij allemaal even langs om mij een handje te geven. Dat maakte wel indruk. Voor mij was de keuze duidelijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad."

De Jong kreeg regelmatig mooie scenario's voorgeschoteld. Hij zou veel geld kunnen verdienen bij grote clubs. Samen met zaakwaarnemer Ali Dursun vormt hij een sterk front. "Maar ik geloof niet in al die mooie beloftes. Ali reist overal mee, in binnen- en buitenland is hij erbij. Hij weet ook precies wat ik wil. Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet."