Van den Brom voorspelt: 'Hij is echt niet onder de indruk van Lazio'

Van den Brom voorspelt: 'Hij is echt niet onder de indruk van Lazio'

13-09-2017 07:55
15

John van den Brom denkt dat Vitesse kans maakt om te overleven in de Europa League. De voormalig trainer van de Arnhemmers zegt dat de ploeg van Henk Fraser voldoende ervaring heeft om een goed figuur te slaan in het Europese toernooi. Donderdag wacht de eerste groepswedstrijd tegen SS Lazio.

"Een speler als Guram Kashia heeft al zoveel interlands gespeeld. Die is echt niet onder de indruk van Lazio", aldus Van den Brom in De Telegraaf. "Ook al zijn de verschillen in Europa sindsdien groter geworden, toch moet Vitesse geloven in zijn kansen. Zeker in zo'n poulefase, waar een tegenstander het een keer gemakkelijk kan opnemen, liggen er kansen om voor een verrassing te zorgen."

Van den Brom denkt voorafgaand aan het duel met SS Lazio terug aan de kraker tegen Real Madrid (0-1 verlies) in 1992, die Van den Brom als voetballer speelde. "In die tijd hadden we bij Vitesse nog nauwelijks internationale ervaring. Dat is een heel verschil met het team van nu", zegt de Amersfoorter.

"We hebben er een echte wedstrijd van gemaakt. Het was zeker geen eenrichtingsverkeer. We speelden ons eigen spel en kregen een paar goede kansen, maar zoals je vaker ziet had de grote club minder kansen nodig om te scoren", besluit Van den Brom. Vitesse – SS Lazio begint donderdagavond om 21.05 uur in de Gelredome.