Feyenoorders verlangen naar Champions League-duel: These are the chaaaampiooons

Feyenoorders verlangen naar Champions League-duel: "These are the chaaaampiooons"

13-09-2017 09:47
24

Jean-Paul Boëtius kan niet wachten tot even voor kwart voor negen, wanneer de hymne van de Champions League door de kolkende Kuip galmt. Dat is voor de Feyenoord-aanvaller iets om naar uit te kijken, naast het spelen van de wedstrijd zelf.

"These are the chaaaaaaaampioooooons", zingt Boetius, nadat hem door Metro wordt gevraagd om een zinnetje uit de Champions League-hymne te zingen. "Ik verheug me op dat liedje. Prachtig! Ik zou het bijna een volkslied willen noemen. Iedereen kent het. Als je dat hoort..."

"Champions League in De Kuip, dat is toch fantastisch?", aldus Jan-Arie van der Heijden. "Dat is niet alleen voor de supporters een droom, maar ook voor ons als spelers." De wedstrijd tegen Manchester United vorig jaar (1-0 winst) is een goed voorbeeld van hoe het tegen een topclub moet, vindt de verdediger. "Zoals tegenstanders in de Eredivisie tegen ons willen spelen, zo speelden wij tegen United. Ik heb er vertrouwen in dat wij dat tegen City ook kunnen."

Met Manchester City treft Feyenoord een ploeg die de afgelopen transferperiode meer dan 200 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers. "Tja, dat is City hè, dat is de Premier League. We weten dat het niet gemakkelijk voor ons gaat worden, maar het affiche is prachtig", aldus Boëtius, waarna Van der Heijden hem aanvult. "De atmosfeer in De Kuip is altijd al waanzinnig, maar met een wedstrijd in de Champions League op het programma zal dat alleen maar nog mooier zijn."