Jones: 'City kwam langs en kocht even onze beste speler voor vijftig miljoen'

Jones: 'City kwam langs en kocht even onze beste speler voor vijftig miljoen'

13-09-2017 10:01
10

Brad Jones vindt het 'krankzinnig' om te zien hoeveel kwaliteit Manchester City op dit moment heeft. De 35-jarige doelman van Feyenoord maakte van dichtbij de kooplust van de kapitaalkrachtige Premier League-club mee, toen hij speler van Liverpool was.

"Ik zat bij Liverpool, een absolute topclub. Manchester City kwam langs en kocht even onze beste speler, Raheem Sterling, voor vijftig miljoen weg", vertelt Jones in de Volkskrant. "Voorheen kocht Liverpool de beste spelers van City. Het is krankzinnig hoeveel kwaliteit City nu heeft."

Dat City op papier een stuk sterker is dan Feyenoord, is volgens Jones geen garantie dat de drie punten woensdagavond standaard mee naar Manchester gaan. "Iedereen is thuis sterk. Ook wij. Een team is beter dan individuen. Dat is een cliché, maar het is wel waar. Dat hebben we bewezen tegen Manchester United een jaar geleden."

Jones staat woensdag in het doel van Feyenoord. Eerder dit seizoen moest hij een concurrentiestrijd uitvechten met Kenneth Vermeer, die uiteindelijk geblesseerd raakte. Giovanni van Bronckhorst had nog niet kenbaar gemaakt wie er van de twee zou keepen. "Dat hoeft hij ook niet te zeggen", aldus Jones, die langer door wil dan Dirk Kuyt (36). "Minimaal tot mijn 40ste. Daar geloof ik in. En alles begint met geloof."