Pleidooi voor meer buitenlandse investeerders: Kan toch niemand op tegen zijn?

Pleidooi voor meer buitenlandse investeerders: "Kan toch niemand op tegen zijn?"

13-09-2017 10:13
24

Meer Nederlandse clubs zouden het voorbeeld van Vitesse moeten volgen door een buitenlandse investeerder binnen te halen. Joost de Wit, algemeen directeur van de Arnhemmers, betoogt dit in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken.

"Iedereen vindt het gek dat wij een Russische investeerder (Aleksandr Chigirinsky, red.) hebben, maar als je op hoog niveau mee wil doen, dan is dat wel de juiste manier", aldus De Wit. "Waarom zouden wij die mensen dan zo panisch buiten de deur houden? Ik denk dus dat we in Nederland goede regelgeving moeten opstellen om de komst van meer investeerders mogelijk te maken."

Volgens De Wit is dit noodzakelijk voor het Nederlandse voetbal om niet nog verder achterop te raken. "Zeker op zo'n moment als bij de loting voor de Europese toernooien. Daar waren Eric Gudde van Feyenoord en ik de enige Nederlanders..." De Vitesse-directeur beweert dat de komst van Chigirinsky alleen maar goed is geweest voor de club. "Chigirinsky heeft 140 miljoen euro geïnvesteerd. Waarvan een aanzienlijk deel in een fantastisch jeugdcomplex. En de club steekt nu jaarlijks 3,5 miljoen euro in het Nederlandse jeugdvoetbal. Daar kan toch niemand op tegen zijn?"

Lees ook: Russische miljardair kan Vitesse-geldkraan dichtdraaien: "Duidelijk gemaakt"