PSV-leiding door de mangel: Als je al een jaar weet dat je linksback vertrekt...

PSV-leiding door de mangel: "Als je al een jaar weet dat je linksback vertrekt..."

13-09-2017 10:30
38

De beleidsbepalers van PSV, trainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands, hebben afgelopen zomer gefaald. Dit stellen enkele PSV-prominenten, die tegenover Voetbal International hun licht laten schijnen over de huidige staat van de Eindhovenaren.

"Het is een samenspel van directie en de technische staf, die blijven samen in gebreke", aldus voormalig voorzitter Harry van Raaij. "Als je al een jaar weet dat je linksback vertrekt en het lukt je niet een vervanger te halen, dan kom je dus in de problemen. Dat er tegen Heerenveen geen team stond, daar heb ik me nog het meest aan gestoord. Er stonden elf poppetjes in het veld en dat mag je de trainers wel aanrekenen. Om dit tij te keren, wordt a hell of a job. Of dat lukt? Het wordt heel moeilijk, dat heeft vorig seizoen wel bewezen."

Ook oud-manager Kees Ploegsma heeft zijn twijfels bij het beleid van PSV. Ploegsma betoogt dat Brands te weinig financiële risico's heeft genomen om de selectie op peil te brengen, maar vraagt zich af of Cocu nog wel de juiste man is voor PSV. "Met het programma van de komende weken, vrees ik het ergste. Misschien staat Cocu wel te lang voor de groep. Vorig seizoen was het voetbal al niet goed en dat is dit seizoen nog niet veranderd."