'UEFA roept Celtic en PSG op het matje na incidentrijke Champions League-avond'

'UEFA roept Celtic en PSG op het matje na incidentrijke Champions League-avond'

13-09-2017 12:10
19

Celtic beleefde dinsdagavond een pijnlijk begin van het Champions League-seizoen, dat bovendien nog verstrekkende gevolgen kan hebben. Tijdens de 0-5 nederlaag tegen Paris Saint-Germain werd het veld bestormd door een Schotse supporter die Kylian Mbappé wilde aanvallen.

De UEFA heeft aangekondigd onderzoek te willen doen naar het incident. Mocht het tot een straf komen, dan zou het alweer de twaalfde zijn in een jaar tijd. Eerder al werden The Bhoys bestraft, nadat hun supporters politiek gevoelige liederen zongen, vuurwerk afstaken en controversiële spandoeken ophingen. Manager Bredan Rodgers liet tegenover de clubkanalen weten niet blij te zijn met incident. "De reactie van het publiek zegt eigenlijk al genoeg: dit hoort niet thuis op een voetbalveld. Teleurstellend dat een fan toch nog op het veld is gekomen."

Ook Paris Saint-Germain kan een UEFA-onderzoek tegemoet zien. Enkele meegereisde Franse supporters worden ervan verdacht stoeltjes in Celtic Park te hebben gesloopt. Op 19 oktober houdt de Ethische Commissie van de UEFA een hoorzitting, waarin beide clubs zich mogen verantwoorden voor de incidenten.