KNVB slaat handen mogelijk ineen met Cruyff Football: gesprek over samenwerking

KNVB slaat handen mogelijk ineen met Cruyff Football: gesprek over samenwerking

13-09-2017 13:07
14

De afdeling Voetbalontwikkeling van de KNVB gaat in gesprek met Cruyff Football over een mogelijke samenwerking op het gebied van jeugdopleiding. Begin dit jaar vonden al twee verkennende gesprekken plaats, meldt Voetbal International.

Destijds schoven onder anderen toenmalig technisch directeur Hans van Breukelen en technisch manager Jelle Goes aan. Een derde ontmoeting werd evenwel uitgesteld vanwege de interne onrust bij de voetbalbond. "Ze stonden niet afwijzend tegenover onze plannen", vertelt Wim Jonk, voorman van Cruyff Football, aan VI.

Wedden

Meer odds

"In welke vorm we zouden kunnen bijdragen, bijvoorbeeld aan de cursussen voor jeugdtrainers, dat zouden ze gaan onderzoeken. Daarna werd het even stil. Nu zijn we zelf alvast begonnen", aldus de voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax. Na eerdere samenwerkingen in België, China en Portugal, doet Cruyff Football nu Nederlandse amateurclubs aan. "Veel clubs in Nederland zitten nog altijd vastgeroest in hun vertrouwde methodes", vindt Jonk.

De nieuwe competitieopzet, die dit seizoen op kleinere velden met kleinere teams bij de jongste jeugd van start ging, is volgens hem een eerste stap in de goede richting. "Daarna moet je zorgen dat de jeugdtrainers de inhoudelijke vervolgstappen kunnen maken. Ik denk dat wij daar een goede rol in kunnen spelen. Ik beweer niet dat wij de enige waarheid in pacht hebben. Het gaat om een andere manier van kijken, anders dan tot nu toe gebeurt."