Laatste Feyenoord-doelpuntenmaker: 'Veel bijzonderder dan bij PSV of Ajax'

Laatste Feyenoord-doelpuntenmaker: 'Veel bijzonderder dan bij PSV of Ajax'

13-09-2017 13:33
11

Feyenoord speelt woensdagavond voor het eerst in vijftien jaar weer een wedstrijd in de Champions League. Anthony Lurling, de laatste doelpuntenmaker van de Rotterdammers in het miljoenenbal, hoopt dat hij uit de boeken wordt geschoten.

Lurling scoorde op 13 november 2002 tegen Newcastle United. Hij hoopt dat hij snel een opvolger krijgt en zet in op een 1-0 overwinning voor Feyenoord. "Ik hoop dat ik uit de boeken ga", vertelt de voormalige linksbuiten aan Omroep Brabant. "Dat mag van mij vanavond al gebeuren."

"Ik word de afgelopen dagen veel gevraagd of ik iets over die wedstrijd kan zeggen", vervolgt Lurling. "Het is natuurlijk vijftien jaar geleden dat Feyenoord in de Champions League speelde. Dan is zo'n doelpunt natuurlijk bijzonderder dan bijvoorbeeld bij PSV of Ajax. Die hebben de laatste jaren veel vaker in de Champions League gespeeld."

Ondanks een 2-3 nederlaag blijft de wedstrijd tegen Newcastle Lurling wel bij. "Het is mooi dat ik in de Champions League heb mogen spelen en heb gescoord in een volle Kuip. Dat zijn mooie herinneringen."