'Als Liverpool met tien man van het veld wordt gespeeld, ga je toch denken..'

'Als Liverpool met tien man van het veld wordt gespeeld, ga je toch denken..'

13-09-2017 14:54
25

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst doet er goed aan om Michiel Kramer op de bank te zetten in het Champions League-duel met Manchester City. Dat stelt Rob Jacobs, ex-speler en voormalig trainer van de Rotterdammers.

Jacobs denkt dat Feyenoord moet loeren op de counter en daardoor zonder pure spits moet spelen. "Kramer heeft daar niets te zoeken. Hij is een centrumspits die gevaarlijk is in het strafschopgebied van de tegenstander, maar daar kom je vanavond helemaal niet. En als je er wil komen, heb je loopvermogen nodig en ook dat heeft hij niet", zegt Jacobs tegen NU.nl."

"Ik zou Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius voorin opstellen. Zij zijn snel en moeten vanaf het middenveld reageren", vervolgt Jacobs. "Ik vind Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Sofyan Amrabat de vier ideale middenvelders. Dat zijn lopers, ze kunnen verdedigend de bal afpakken en omschakelen naar een snelle tegenaanval."

Over de defensie heeft Jacobs twijfels. "Als Liverpool door City met tien man al van het veld wordt gespeeld, denk je toch bij jezelf: als Feyenoord het verdedigend maar volhoudt. De linker- en rechtervleugelverdediger zijn Feyenoords zwakke punten wat dat betreft."