Van Hanegem complimenteus over De Jong: Ik kan wel heel stoer gaan doen

Van Hanegem complimenteus over De Jong: "Ik kan wel heel stoer gaan doen"

13-09-2017 18:36
30

Frenkie de Jong is de toekomst van het Nederlandse voetbal, zo liet Willem van Hanegem onlangs optekenen in het Algemeen Dagblad. De Ajax-middenvelder (20) is daar niet helemaal ongevoelig voor.

De Jong maakte dit seizoen indruk in de Champions League-wedstrijd tegen OGC Nice en was ook op het kunstgras van VVV-Venlo op dreef. Het leidde tot veel lovende kritieken, waaronder het compliment van Van Hanegem. De Kromme vond dat De Jong binnenkort een kans verdient in het Nederlands elftal.

"Ik kan wel heel stoer gaan doen dat zoiets niets met me doet, maar dat is natuurlijk onzin. Natuurlijk is het heel leuk als er zo over je wordt gesproken", zegt De Jong in Voetbal International. "Toch kan ik er verder niet zo veel mee. Alle lovende commentaren zijn mooi, maar ik ken het ophemelen van talenten."

"Al snel worden jonge spelers in Nederland op een voetstuk geplaatst, en dan zie je dat ze bij de eerste tegenslag weer ver terugvallen. Ik geloof het allemaal wel. Laat mij maar gewoon een vaste basisplaats bij Ajax afdwingen. Dat is voor mij persoonlijk dit seizoen het enige dat telt."