De Jong moet zich verantwoorden: 'De media blijven naar me toe komen'

De Jong moet zich verantwoorden: 'De media blijven naar me toe komen'

13-09-2017 19:12
9

Luuk de Jong ziet het verliezen van de aanvoerdersband bij PSV niet als een opluchting. Nog steeds moet hij zich verantwoorden als het slecht gaat, lacht hij.

"De media zullen altijd naar me toe blijven komen", zegt hij met een grijns tegen Voetbal Inside. "Altijd zal ik dingen moeten verantwoorden, dus er verandert niet heel veel. Ik heb sinds ik de band ben kwijtgeraakt vier weken keihard doorgetraind en me goed opgesteld voor het team, ook tijdens de transferperiode. Dit zijn iets moeilijkere tijden, maar daar ga ik me proberen uit te vechten."

De Jong heeft naar eigen zeggen geen moeite zich op te laden, nu hij aanvoerder af is in Eindhoven. "Dat is altijd hoe ik ben geweest. Ik ben altijd met de jongens om me heen bezig, binnen en buiten het veld. Een band heeft daar niet veel mee te maken. Het is natuurlijk een hele eer om 'm te dragen, maar de keuze is dit seizoen op Marco (van Ginkel, red.) gevallen. Daar horen Jeroen (Zoet, red.) en ik ook bij als extra aanvoerders. Dat is prima."