LIVE-discussie: Van Bronckhorst gooit Feyenoord-basis om in Champions League

LIVE-discussie: Van Bronckhorst gooit Feyenoord-basis om in Champions League

13-09-2017 19:42
161

Feyenoord begint woensdagavond zoals verwacht met een 5-3-2-opstelling aan het eerste groepsduel in de Champions League. Manchester City is de tegenstander.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kiest tegen Manchester City voor een formatie met vijf verdedigers, waardoor de Rotterdammers meer defensieve zekerheid zouden moeten hebben. Dat betekent dat Sofyan Amrabat en Jerry St. Juste hun entree maakt in de basiself.

De nieuwe opstelling van Feyenoord gaat ten koste van Jens Toornstra, die op de bank zit. Michiel Kramer staat in plaats van de geblesseerde Nicolai Jörgensen in de spits en wordt op papier geflankeerd door Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius. Miquel Nelom is de vervanger van Ridgeciano Haps, die ook niet fit genoeg is.

Bij Manchester City één belangrijke wijziging: Bernardo Silva start in plaats van Danilo. Manager Pep Guardiola kiest verder voor de vertrouwde namen in De Kuip. Daarbij zit ook doelman Ederson, die tegen Liverpool nog hard in botsing kwam met Sadio Mané. Feyenoord en City trappen hun eerste groepswedstrijd om 20.45 uur in gang.

De opstellingen:

Feyenoord: Jones; Amrabat, St.Juste, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Vilhena; Boëtius, Berghuis; Kramer. 

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Mendy; Fernandinho, De Bruyne, Bernardo Silva, David Silva; Jesus, Aguero.