Protest tegen actie van Ajax-fans in Den Haag: Je moet er niet aan denken

Protest tegen actie van Ajax-fans in Den Haag: "Je moet er niet aan denken"

13-09-2017 19:57
94

De supporters van Ajax die zondag willen demonstreren tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag vormen een gevaar voor de veiligheid. Dat vindt de fractie van Groep de Mos volgens Omroep West.

De politieke partij liet dinsdag in de Haagse gemeenteraad weten dat het Ajax-protest verboden zou moeten worden. Hij reageert daarmee op de toestemming die burgemeester Pauline Krikke van Den Haag verleende voor een 'Amsterdams' protest op de Koekamp naar aanleiding van het bekerduel tussen Scheveningen en Ajax. Daar zijn fans niet welkom.

Groep de Mos maakt zich 'grote zorgen' over de veiligheid. 'Deze rivaliserende supportersgroepen (Ajax en ADO, red.) zoeken elkaar al sinds 2006 op. Aan beide kanten zijn er leegschedels die elke mogelijkheid aangrijpen om een confrontatie met elkaar aan te gaan. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als relschoppers elkaar opzoeken", aldus fractievoorzitter Richard de Mos volgens Omroep West.

De Ajax-fans voeren ook actie, omdat ze weer bij uitduels met ADO willen zijn. Dat mag niet meer sinds 2006, nadat het supportershome in het voormalige Zuiderpark Stadion van ADO werd bestormd door aanhangers van de Amsterdamse club.