Spelersrapport Feyenoord: dikke onvoldoendes voor Kramer en schlemiel Vilhena

Spelersrapport Feyenoord: dikke onvoldoendes voor Kramer en schlemiel Vilhena

13-09-2017 22:35
72

De langverwachte Champions League-rentree van Feyenoord werd woensdagavond een grote teleurstelling. Het grote Manchester City won met 4-0 in De Kuip. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de betrokken spelers.

Brad Jones - 5,5: Kansloos bij drie tegentreffers. Had een afstandschot van Benjamin Mendy beter moet verwerken. Dat deed Jones niet, waarna Gabriel Jesus héél makkelijk de 0-3 kon binnentikken. Na rust weinig getest. 

Wedden

Meer odds

Sofyan Amrabat - 5,5: Net als veel van z'n collega's in de achterhoede héél nerveus. Moest het op een voor hem onwennige positie opnemen tegen loopwonder Mendy. Had het zwaar - logisch. 

Eric Botteghin - 5: Eén van de meest ervaren krachten van Feyenoord speelde geen goede wedstrijd. Geklopt door superspits Sergio Agüero bij de 0-2 en sowieso slordig. 

Jerry St. Juste – 5: Poeh, wat was-ie nerveus op z'n debuut in de Champions League. De benen van St. Juste leken onder stroom te staan. Slechte wedstrijd van de jonge verdediger. 

Jan-Arie van der Heijden - 5: Werd te makkelijk in de lucht geklopt bij de zeer vroege 0-1. Net als Botteghin en St. Juste opbouwend matig en vaak voorbijgelopen door de aanvallers van City. 

Miquel Nelom – 5: Geef het iemand maar te doen, negentig minuten tegen Kevin De Bruyne en Kyle Walker. Nelom werd regelmatig overlopen. Leverde veel ballen in en kreeg steeds de hoon van De Kuip over zich heen. 

Karim El Ahmadi  - 6: Deed z'n best om op het middenveld de boel op te jagen. Met name in de eerste helft had het echter weinig zin om te jagen. Feyenoord werd compleet weggetikt. Ging voorop in de strijd. 

Tonny Vilhena - 4: Grote schlemiel van de avond. Wat deed-ie bij de 0-1? Zijn enorme misser leidde een dramatische avond in. Verstuurde ook veel slechte passes. 

Steven Berghuis - 5,5: Mocht het in de voorhoede uitzoeken. Een paar rushes leverden een open doekje op, maar veel rendement hadden de acties van Berghuis niet. 

Michiel Kramer – 4,5: Deed voor spek en bonen mee in De Kuip. Kreeg amper een bal, kon geen potten breken tegen John Stones en Nicolas Otamendi. Had na de pauze een rode kaart moeten hebben voor een krankzinnige tackle op Walker. Kramer was duidelijk gefrustreerd. 

Jean-Paul Boëtius - 6: Mocht het samen met Berghuis en Kramer uitvogelen in de voorhoede. Eén van de weinige spelers die bij vlagen nog iets aardigs liet zien. Er viel helaas weinig eer te behalen. 

Invallers

Jens Toornstra – 5,5: In de rust in het veld gebracht door Van Bronckhorst. Ondankbare taak voor hem om met z'n collega's de schade te beperken. 

Dylan Vente - 5,5: Er viel weinig eer te behalen voor de piepjonge invaller. Kreeg slechts een paar ballen. 

Sam Larsson - x : Deed te kort mee voor een beoordeling.