Pijnlijke Champions League-avond voor Feyenoord: City op alle fronten te sterk

Pijnlijke Champions League-avond voor Feyenoord: City op alle fronten te sterk

13-09-2017 22:34
128

Feyenoord is dramatisch begonnen aan het eerste Champions League-avontuur in vijftien jaar. Manchester City was woensdagavond veel te sterk voor de Rotterdammers: 0-4.

Feyenoord begon met alle goede bedoelingen aan het duel met het poenerige Manchester City, maar hield slechts 96 seconden het doel schoon. John Stones klopte Jan-Arie van der Heijden in de lucht en zag de bal bij de tweede paal binnenploffen, omdat Tonny Vilhena 'm door zijn benen liet gaan.

Die razendsnelle openingstreffer - de snelste in de Champions League-historie van Feyenoord - bleek het startschot voor een avond om snel te vergeten voor Feyenoord. Binnen tien minuten werd het immers 0-2. Sergio Agüero kroop voor bij Eric Botteghin en tikte de bal vakkundig in de lange hoek achter Brad Jones.

De Feyenoord-doelman was een kwartier later weer kansloos. Gabriel Jesus ontliep de buitenspelval en tekende voor de 0-3 tegen Feyenoord, dat niets had aan de tactische omzetting van Giovanni van Bronckhorst. De trainer koos voor een 5-3-2-systeem, met Michiel Kramer in de spits. Hij kwam nauwelijks aan de bal, net als Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius.

In de slotfase van de tweede helft botvierde Kramer zijn frustraties op de benen van Kyle Walker en had hij geluk dat scheidsrechter Szymon Marciniak slechts een gele kaart trok. In de tweede helft, waarin Feyenoord niet meer kon en Manchester City niet meer hoefde, viel uiteindelijk nog één doelpunt. Stones maakte zijn tweede van de avond, opnieuw uit een corner.

Alsof de 0-4 nederlaag tegen Manchester City - de grootste Europese thuisnederlaag ooit - nog niet pijnlijk genoeg was, viel ook de uitslag bij Shakhtar Donetsk - Napoli verkeerd uit voor Feyenoord. In Oekraïne was de thuisclub met 2-1 te sterk voor de Italiaanse formatie. Arek Milik maakte de treffer van Napoli, dat daarvoor al goals van Taison en Facundo Ferreyra incasseerde.