'Ruziënde' Neymar toont zich van beste kant: 'Ongelooflijk aardige donatie'

'Ruziënde' Neymar toont zich van beste kant: 'Ongelooflijk aardige donatie'

14-09-2017 07:01
16

Neymar kreeg dinsdag na het Champions League-duel van Paris Saint-Germain met Celtic kritiek, omdat hij ogenschijnlijk weigerde zijn shirt te ruilen met verdediger Anthony Ralston. De vork blijkt iets anders in de steel te zitten.

Neymar heeft zijn shirt gedoneerd aan de Marina Dalglish Charity, opgericht door en vernoemd naar de vrouw van Liverpool-icoon Kenny Dalglish. Dat meldt The Liverpool Echo. Dat goede doel werd in 2005 opgericht door de familie Dalglish en richt zich op het helpen van mensen bij wie borstkanker is geconstateerd. Het shirt van de Braziliaan wordt geveild tijdens een aankomend evenement.

De duurste speler aller tijden had het tijdens zijn Champions League-debuut voor PSG veelvuldig aan de stok met een debutant in het miljoenenbal, Ralston. Ook na afloop leken de twee verder te ruziën. Dat Neymar zijn shirt weigerde te ruilen klopt dus niet. Hij zegde zijn tricot al voor de wedstrijd toe aan Dalglish, de Schotse oud-trainer en ex-speler van Liverpool.

'Heel erg bedankt Neymar voor deze ongelooflijk aardige donatie, die volgende tijdens ons evenement geveild zal worden', schrijft Dalglish op Twitter. 'Het was een genoegen om te helpen!', luidde het antwoord van de 25-jarige aanvaller.