'Dit was schrikken. Het verschil tussen top Nederland en top Engeland is flink'

'Dit was schrikken. Het verschil tussen top Nederland en top Engeland is flink'

14-09-2017 07:57
34

Jean-Paul Boëtius had niet zien aankomen dat Feyenoord zo op de pijnbank zou worden gelegd door Manchester City. De Engelse topclub was woensdagavond heer en meester in De Kuip: 0-4.

"Dit was schrikken. Het verschil tussen de top van Nederland en de top van Engeland is flink, zo bleek", zegt Boëtius tegen NU.nl. Toch denkt de 23-jarige vleugelaanvaller dat Feyenoord er meer had kunnen uithalen. "Het had minder pijnlijk gekund, daar ben ik van overtuigd. City is kwalitatief sterker, maar we hadden meer weerstand moeten en kunnen bieden."

Binnen twee minuten keek Feyenoord al tegen een achterstand aan door een kopbal van John Stones en binnen tien minuten maakte Sergio Agüero er 0-2 van. "Dat het zo snel ging was vervelend", stelt Boëtius. "De snelle 0-1 was een tikkie. Daarna kwamen we overal een stapje te laat en dat bleef zo in de eerste helft. Pas na rust haalden we bij vlagen ons niveau."

"Dat geeft nog enige hoop, al kwam dat misschien ook omdat City een stapje terug deed", beseft Boëtius. Hij weet dat Feyenoord zich snel moet herpakken met het oog op de topper tegen PSV. "Dit hoofdstuk moeten we snel afsluiten en dat kunnen we."