Speciaal duel op komst: Het is wel geinig om een keer tégen Ajax te spelen

Speciaal duel op komst: "Het is wel geinig om een keer tégen Ajax te spelen"

14-09-2017 08:22
2

Indy Groothuizen zit aanstaande zondag voor de eerste keer op de bank bij ADO Den Haag. Uitgerekend Ajax is dan de tegenstander van de residentieclub. Doelman Groothuizen werd eind augustus door ADO overgenomen van de Amsterdamse grootmacht. 

Groothuizen (21) spreekt van een speciaal duel. "In de Arena zal het nog gekker zijn, maar het is wel geinig om een keer tégen Ajax te spelen. We kunnen het die ploeg heel lastig maken. Ajax is ook nog zoekende. Als je ze bij de strot pakt, kan het een heel lastige middag voor ze worden", zegt hij in het Algemeen Dagblad. 

Een basisplaats bij ADO lijkt er voorlopig niet in te zitten. "Ik ben gehaald als keeper voor de toekomst. Robert Zwinkels deed het goed sinds Fons Groenendijk hier zit als trainer. Voor mij is het zaak om de komende maand te wennen aan alles bij ADO. Daarna moet ik het Zwinkels zo moeilijk mogelijk maken."

"Ik kom niet voor de gezelligheid", benadrukt Groothuizen. "Hoe snel het gaat, hangt van mij af en van de trainers. Ik heb voor twee jaar getekend, dus ik heb nog even."