'Je hoeft geen medelijden te hebben met ons, maar het verschil is te groot'

'Je hoeft geen medelijden te hebben met ons, maar het verschil is te groot'

14-09-2017 08:26
51

Ook Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst schrok woensdagavond van het niveauverschil met Manchester City. "Dit is de kennismaking met het allerhoogste niveau", zei hij na de 4-0 nederlaag in De Kuip tegen de NOS.

Feyenoord kwam binnen twee minuten op achterstand, kreeg binnen tien minuten een tweede treffer om de oren en na 25 minuten stond het al 0-3. "Ik vond het de eerste helft heel teleurstellend", erkent Van Bronckhorst. "Je weet dat het voor een aantal jongens de eerste keer is op dit niveau en dat tegen een van de beste teams in Europa."

Van Bronckhorst hoopte dat zijn elftal in de wedstrijd zou groeien, maar dat gebeurde niet. Hij zoekt nog naar antwoorden. "Ik denk dat het de spanning was. Je hoeft geen medelijden te hebben met ons. Ik ben blij dat we in de Champions League spelen, maar je ziet dat het verschil te groot is."

Sjachtar Donetsk won thuis met 2-1 van Napoli, dat over twee weken in Napels de tegenstander is van Feyenoord. Feyenoord zal vertrouwen moeten tanken om mee te blijven doen in groep F. "Verloren is het nog niet, maar we weten dat het een heel zware poule is."