'Kippenvelmomentje' voor Feyenoord-aanvaller: 'Dit shirtje wil ik houden'

'Kippenvelmomentje' voor Feyenoord-aanvaller: 'Dit shirtje wil ik houden'

14-09-2017 09:29
44

Het was een avond om héél snel te vergeten voor Feyenoord, maar Dylan Vente zal graag nog een aantal keer terugdenken aan die woensdag in De Kuip. De achttienjarige spits maakte in de tweede helft van het duel met Manchester City (0-4) zijn debuut in de Champions League. 

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bracht Vente in de ploeg voor Michiel Kramer. De tiener had niet op speelminuten gerekend, vertelde hij na afloop aan het Algemeen Dagblad. "Nee, niet toen de wedstrijd begon. Toen ik het te horen kreeg, was het wel een kippenvelmomentje. Je weet dat het al 0-4 staat, maar je debuut maken is het mooiste wat er is en zeker in de Champions League."

Dit seizoen traint hij mee met de A-selectie, terwijl Vente éigenlijk nog een A-junior is. "Met de trainingen merk ik dat ik beter word. Door de ervaring van de andere spelers word ik een completere speler, fysiek ook. Dat is anders dan bij de junioren."

ZIjn shirtje heeft hij overigens niet geruild na de forse nederlaag. "Ach, ik vind het alleen maar mooi dat ik dit kan meemaken. Dit shirtje is speciaal en wil ik houden."

Lees ook: Van Bronckhorst en 'hulpeloze speelbal' Feyenoord aangepakt: 'Er klopte niets van'