'Barcelona had monstercontract van 10 miljoen euro netto klaarliggen'

'Barcelona had monstercontract van 10 miljoen euro netto klaarliggen'

14-09-2017 12:15
16

FC Barcelona was vorige maand bereid om heel ver te gaan om Angel Di Maria te overtuigen van een transfer. De Catalanen hadden een contract van tien miljoen euro netto per jaar klaarliggen voor de 29-jarige Argentijn, meldt Marca.

Daarmee zou hij de op twee na best betaalde speler van de club worden, na Lionel Messi en Luis Suarez. Di Maria kon meer verdienen dan clubiconen als Andrés Iniesta en Gerard Piqué. Uiteindelijk ging de deal niet door omdat er geen akkoord werd bereikt tussen Barcelona en Paris Saint-Germain.

Barça weigerde de hoofdprijs te betalen aan PSG omdat de club de rivaal niet wilde helpen in de poging om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen. De Spaanse club bevestigde onlangs een bod te hebben gedaan dat ver onder de waarde van Di Maria lag. Overigens vond Barça het geen enkel probleem om met PSG, dat Neymar wegkaapte uit Catalonië, zaken te doen. "Wat is er mis met een PSG-deal?", vroeg voorzitter Josep Maria Bartomeu zich af. "Er zijn clubs die op de ene manier handelen en clubs die het anders doen."