'Galatasaray wil niet wachten tot 2018 en ontbindt contracten van Nederlands duo'

'Galatasaray wil niet wachten tot 2018 en ontbindt contracten van Nederlands duo'

14-09-2017 14:30
39

Ryan Donk en Nigel de Jong staan op de nominatie om te vertrekken bij Galatasaray. De Turkse grootmacht is van plan om de contracten van de twee Nederlandse tribuneklanten te ontbinden.

Donk en De Jong mochten tijdens de zomerse transferperiode al vertrekken uit Istanbul, maar slaagden er niet in om een nieuwe club te vinden. Diverse Turkse media, waaronder Milliyet, melden nu dat Cim Bom Bom in onderhandeling is met het duo om hun contracten te ontbinden. Zowel Donk als De Jong heeft een contract dat nog doorloopt tot het einde van het huidige seizoen.

Wanneer het tweetal Galatasaray eenmaal heeft verlaten, lijken ze ieder een andere kant op te gaan. De Jong is naar verluidt van plan om terug te keren naar de Verenigde Staten, waar hij eerder uitkwam voor LA Galaxy. De controlerende middenvelder werd eerder deze zomer nadrukkelijk gelinkt aan een rentree bij Ajax, maar bleek niet nodig in Amsterdam. Donk lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een terugkeer naar Spanje, waar hij één seizoen voor Real Betis speelde.