Vitesse dicht bij stunt tegen Lazio: Arnhemmers geven voorsprong twee keer weg

14-09-2017 22:55
51

Vitesse heeft in eigen huis aan een stunt tegen SS Lazio mogen ruiken, maar de ploeg van Henk Fraser kwam net tekort tegen de Italianen. In Arnhem werd het 2-3.

Lazio had in de beginfase van de wedstrijd, die negentig minuten lang het aanzien waard was, de beste kansen, maar de Arnhemmers konden via Bryan Linssen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd noteren. Vitesse, dat met veel lef speelde, kreeg na een half uur spelen loon na werken. Spits Tim Matavz schoot zijn ploeg knap op voorsprong na een net zo knappe voorzet van de uitblinkende Milot Rashica. Vitesse hield de voorsprong tot de rust vast, maar enkele minuten na de theepauze kwam Lazio op gelijke hoogte door Marco Parolo.

Het duurde niet heel lang voor Vitesse weer op voorsprong kwam. Bryan Linssen schoot een voorzet van Rashica van dichtbij binnen, waarna Vitesse mocht ruiken aan een stunt in Arnhem. Op defensief vlak liet de ploeg van Henk Fraser bij vlagen steken vallen. Daardoor maakte Lazio twintig minuten voor tijd gelijk via invaller Ciro Immobile, waarna Alessandro Murgia er enkele minuten later ook 2-3 van maakte. Maikel van der Werff zag er bij de tegengoals niet goed uit.

Vitesse hoopte door de ingevallen Luc Castaignos nog voor de 3-3 te zorgen, maar de kopsterke spits hielp een mogelijkheid van dichtbij om zeep. Een stunt in Arnhem kwam er niet, maar Vitesse had minstens een punt verdiend.