Wenger: 'Nooit verwacht dat ze de gok zouden nemen na zien van de beelden'

Wenger: 'Nooit verwacht dat ze de gok zouden nemen na zien van de beelden'

15-09-2017 09:46
12

Arsène Wenger is van mening dat de Europa League-wedstrijd tussen Arsenal en FC Köln niet door had mogen gaan. Er werden rond het duel vijf arrestaties verricht na ongeregeldheden met fans.

Door de schermutselingen in Londen werd de aftrap van de door Arsenal met 3-1 gewonnen wedstrijd met een uur uitgesteld. Zo'n twintigduizend Duitse fans waren naar Engeland gekomen, terwijl er maar 2.900 kaarten waren verkocht voor het uitvak in het Emirates Stadium. Uiteindelijk belandden duizenden meegereisde Duitsers tussen de Arsenal-supporters.

"Ik had nooit verwacht dat ze deze gok zouden nemen na het zien van de beelden", reageert Wenger tegen Engelse media. "Wij zaten in onze kleedkamer geduldig te wachten wat er zou gebeuren en hielden rekening met alle scenario's. Spelen we morgen, spelen we volgende week? Er gingen allerlei geruchten rond en op een gegeven moment dacht ik dat het echt niet door zou gaan."

Wenger begrijpt niet dat het zo uit de hand kon lopen. "We leven in een goed beveiligde samenleving, dus ik heb geen idee hoe de Köln-fans zo massaal konden infiltreren in de vakken voor onze aanhang."