KNVB ontkent 'vriendjespolitiek': Liggen nog een paar dorpen tussen

KNVB ontkent 'vriendjespolitiek': "Liggen nog een paar dorpen tussen"

15-09-2017 10:59
40

De KNVB stelt dat het aanstellen van Achterhoeker Rob Dieperink als arbiter bij een wedstrijd van De Graafschap niet indruist tegen de eigen regels. Die schrijven voor dat een scheidsrechter geen wedstrijd van een club uit zijn eigen woonplaats mag fluiten.

"Een scheidsrechter uit Utrecht mag geen wedstrijden van FC Utrecht fluiten. Dat geldt ook voor uitduels", bevestigt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover de Gelderlander. Dat Dieperink, woonachtig in het Achterhoekse Borculo, een wedstrijd van De Graafschap fluit, is echter geen probleem. "In het geval van Dieperink liggen er meerdere dorpen tussen Doetinchem en Borculo."

"Het is ondoenlijk om bij de aanstelling van scheidsrechters ook naar een regio te kijken, ook omdat we willen voorkomen dat clubs te vaak door dezelfde arbiter worden gefloten", beargumenteert men de aanstelling van Dieperink. De 29-jarige scheidsrechter heeft vrijdagavond de leiding over Jong FC Utrecht-De Graafschap. Beide ploegen trappen om 20.00 uur af.