Update: Sparta bevestigt verwacht nieuws: ondersteuning voor Pastoor

Update: Sparta bevestigt verwacht nieuws: ondersteuning voor Pastoor

21-09-2017 20:48
12

Sparta krijgt een nieuwe technisch adviseur. Trainer Alex Pastoor, die ook de technische lijnen uitzet op Het Kasteel, kondigt dat vrijdagavond aan.

Pastoor krijgt met onmiddellijke ingang steun van Edward Metgod, die aan de slag gaat als technisch adviseur. "We gaan komende week met elkaar kennismaken, dat is de bedoeling", laat Pastoor weten aan de NOS na de 0-2 nederlaag van Sparta tegen AZ.

De Sparta-trainer laat in het midden wat Metgod precies gaat doen, maar het is duidelijk dat hij steun krijgt. "Wat hij gaat doen? Dat gaan we uitvogelen. Hij wordt vooral adviseur van het bestuur. Alle kennis en kunde die we aan boord kunnen trekken is welkom."

Pastoor kent Metgod, die eerder werkzaam was bij AZ, Telstar en de KNVB, nog niet. "Ik ken hem nog niet persoonlijk. Wel van hallo en dag."

Update 21/09 20.48: Via de officiële kanalen heeft Sparta bevestigd dat Metgod inderdaad op Het Kasteel aan de slag. Hij wordt bestuursadviseur technisch zaken. 'De adviseur technische zaken ondersteunt en informeert het bestuur van de Kasteelclub over technische zaken rondom spelers en ontwikkelingen van het eerste elftal en Jong Sparta. Hij zal onder meer een adviserende rol vervullen richting het bestuur over nieuw aan te trekken spelers, verlengingen van overeenkomsten met spelers en de ontwikkeling van individu en het team', zo valt er te lezen.