Mulder ziet De Boer 10 miljoen in 150 dagen verdienen: 'Jammer? Medelijden?'

Mulder ziet De Boer 10 miljoen in 150 dagen verdienen: 'Jammer? Medelijden?'

16-09-2017 13:42
22

Jan Mulder heeft geen medelijden met de al na vier wedstrijden bij Crystal Palace ontslagen Frank de Boer. In zijn column in Het Laatste Nieuws schrijft de oud-voetballer en analist dat De Boer financieel goed boert, ondanks zijn teleurstellingen bij Internazionale en in Londen.

In de nasleep van het ontslag werd er door veel collega's steun getoond voor De Boer. Mulder vindt dat onzin. 'Jammer? Medelijden? Killing? De Boer werd bij zijn vorige werkgever Inter na 85 dagen aan de deur gezet met volledige uitbetaling van zijn driejarig contract, zo'n 5 miljoen euro. Van Palace krijgt Frank er ook 5 mee. Die winkel draait als een tierelier als je 't mij vraagt, niemand hoeft medelijden te hebben met deze zeer succesvolle toptrainer.'

Mulder vindt geen enkele ontslagen coach zielig. 'Van Gaal bekende in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij Manchester United zijn 10 miljoen-salaris tot de laatste cent heeft laten overmaken. De beroemde zwakke Roy Hodgson vervangt De Boer bij Palace en verkneukelt zich nu al in het vooruitzicht van zijn zoveelste afkoopsom. Ronald Koeman, Everton FC, gaat na een slechte seizoensstart en een luie vertoning van zijn volgevreten groepje aandeelhouders donderdag tegen Atalanta Bergamo ook de lucratieve kant op', aldus Mulder.