Wéér nederlaag en negatief record voor Palace; comeback Van Dijk

Wéér nederlaag en negatief record voor Palace; comeback Van Dijk

16-09-2017 15:23
25

Vijf wedstrijden, vijf nederlagen, nul doelpunten. Een kleine week na het ontslag van Frank de Boer is Crystal Palace wéér onderuit gegaan in de Premier League. De nieuwe manager Roy Hodgson zag zijn team in eigen huis met 0-1 verliezen van Southampton. 

Timothy Fosu-Mensah stond in de basis tegen The Saints. Patrick van Aanholt zat negentig minuten op de bank, terwijl Jaïro Riedewald helemaal geen onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie van Palace. Net als vorige week tegen Burnley beleefden The Eagles een horrorstart: Steven Davis maakte er na zes minuten al 0-1 van. Het bleek ook de enige treffer van de wedstrijd. 

Wedden

Meer odds

Aanvallend gezien was Palace totaal onmachtig. Diepe spits Christian Benteke kreeg geen voet aan de grond. Door meer dan 438 minuten niet te scoren sinds de start van het seizoen, heeft de Londense club nu een negatief record verbroken. De komende weken beloven bovendien weinig goeds: duels met Manchester United, Manchester City en Chelsea staan op het programma.

Een bijzonder moment in de slotfase van de wedstrijd op Selhurst Park was een invalbeurt van Virgil van Dijk. Acht maanden geleden (!) kwam de Oranje-stopper voor de laatste keer in actie namens Southampton. Van Dijk raakte begin 2017 geblesseerd en kreeg daarna ruzie met de clubleiding, omdat hij een transfer naar de Engelse top wilde maken. Nu is de verdediger dus gerehabiliteerd. 

Lees ook: Hoongelach door dramatisch Palace-spel: 'Gerechtigheid voor De Boer'