Man City dendert door en maakt er nu zes; Liverpool verspeelt dure punten

16-09-2017 17:52
79

Drie dagen na de vernedering van Feyenoord heeft Manchester City ook uitgehaald tegen Watford. Woensdag werd het 0-4 in De Kuip, Watford kreeg zaterdagmiddag met 0-6 klop. Sergio Agüero tekende voor drie treffers.

Watford, met Daryl Janmaat in de basis en Marvin Zeegelaar op de bank, was totaal niet opgewassen tegen City. De sterrenploeg won een week geleden met 5-0 van Liverpool, maakte daarna gehakt van Feyenoord en had ook geen genade met The Hornets. Agüero (tweemaal) en supertalent Gabriel Jesus scoorden voor rust.

Na ruim een uur spelen kopte Nicolas Otamendi de 0-4 binnen. In de 81e minuut completeerde Agüero zijn hattrick en in de absolute slotfase werd het zelfs 0-6. Raheem Sterling benutte een penalty.

Liverpool verspeelde dure punten in eigen huis. Tegen Burnley kwam de ploeg van manager Jürgen Klopp niet verder dan 1-1. Scott Arfield zette de bezoekers in de eerste helft op voorsprong na geschutter in de achterhoede. Mohamed Salah maakte er snel 1-1 van, maar ondanks een groot aantal kansen kwam Liverpool in het resterende uur niet meer tot scoren.

Newcastle United won voor de derde keer op rij. Na overwinningen tegen West Ham United en Swansea City moest ditmaal Stoke City eraan geloven: 2-1. Christian Atsu en Jamaal Lascelles scoorden. Erik Pieters en Bruno Martins Indi stonden in de basis bij The Potters.