Barcelona weet dankzij Paulinho verrassend puntenverlies af te wenden

16-09-2017 18:05
16

FC Barcelona is na vier Primera Division-wedstrijden nog altijd ongeslagen. Promovendus Getafe maakte het de Catalanen in eigen huis bijzonder lastig, maar ging in de slotfase met 1-2 onderuit.

Barcelona had het in de eerste helft lastig met het stug verdedigende Getafe en raakte bovendien recordaankoop Ousmane Dembélé kwijt met een blessure. Vlak voor rust zette de Japanner Gaku Shibasaki de thuisploeg op voorsprong met een weergaloze volley.

Barcelona nam na rust het heft in handen en dat leidde na een uur spelen tot de gelijkmaker van Denis Suarez, die de bal op schitterende wijze in de bovenhoek veegde.

Getafe hield lange tijd dapper stand, maar moest vijf minuten voor tijd toch het hoofd buigen. Paulinho zette knap door in het strafschopgebied en wist vol overtuiging de verre hoek te vinden.

Het eveneens nog foutloze Real Sociedad kan zondagavond weer naast Barça komen, wanneer het weet te winnen van Real Madrid.