'Onrust in Arnhem: Fraser krijgt ongevraagde adviezen van 'krachten''

'Onrust in Arnhem: Fraser krijgt ongevraagde adviezen van 'krachten''

16-09-2017 19:04
73

Bij Vitesse is het naar verluidt onrustig. De Gelderlander onthult zaterdagavond dat trainer Henk Fraser moeite zou hebben met bepaalde 'krachten' binnen de club, die zich met het werk van de oefenmeester bemoeien.

Fraser zou intern al meerdere malen zijn beklag hebben gedaan over de Russische eigenaar Aleksandr Chigirinsky en de raad van commissarissen. Fraser wil dit tegenover het lokale medium 'niet bevestigen'. De 51-jarige oefenmeester wil alleen kwijt dat zijn samenwerking met technisch directeur Mo Allach wel naar wens verloopt. "Op dat vlak zijn de lijnen duidelijk", aldus Fraser, die samen met Allach het technisch beleid wil bepalen, maar naar verluidt veel ongevraagde adviezen van binnen de club krijgt.

Fraser is begonnen aan zijn tweede seizoen in Arnhem nadat hij een jaar geleden overkwam van ADO Den Haag. De trainer schreef direct geschiedenis door met Vitesse de KNVB-beker te winnen: de eerste prijs in de 125-jarige clubgeschiedenis. Hierdoor mocht Vitesse donderdagavond zijn Europa League-debuut maken. Het verloor in eigen huis echter met 2-3 van SS Lazio.