'PSV gaat in januari zakendoen in Manchester: verdediger komt op huurbasis'

'PSV gaat in januari zakendoen in Manchester: verdediger komt op huurbasis'

16-09-2017 23:27
38

Erik Palmer-Brown maakt in januari hoogstwaarschijnlijk op huurbasis de overstap van Manchester City naar PSV. Onder meer The Daily Mail meldt dat zaterdagavond. Momenteel speelt Palmer-Brown nog voor Sporting Kansas City. 

Engelse en Amerikaanse media weten echter zeker dat de jeugdinternational van de Verenigde Staten op korte termijn een meerjarig contract gaat signeren in Engeland. Manchester City heeft Palmer-Brown al een tijdje op de korrel. Zijn verbintenis bij Kansas City loopt in januari af. Ook Ajax en PSV werden eerder dit jaar aan de verdediger gelinkt. 

Nu lijken de Eindhovenaren via een omweg dus alsnog de beschikking te krijgen over Palmer-Brown. Omdat het talent niet in aanmerking komt voor een werkvergunning in Engeland, heeft Manchester City besloten om hem in 2018 sowieso elders te stallen. PSV is de grootste kanshebber om Palmer-Brown tijdelijk in te lijven. Vorig seizoen deed de Brabantse topclub ook zaken met City. Oleksandr Zinchenko werd toen gehuurd. 

Momenteel is de spoeling dun in de achterhoede van PSV. Trainer Phillip Cocu zag in de zomer onder meer Jetro Willems vertrekken. Voor hem werd geen vervanger gehaald. 

Lees ook: 'Manchester City troeft Ajax en PSV af: toptalent verkast naar Premier League'