'Blessure Pogba véél ernstiger dan gedacht: bijna alle toppers staan op de tocht'

'Blessure Pogba véél ernstiger dan gedacht: bijna alle toppers staan op de tocht'

17-09-2017 07:39
8

Een nachtmerrie voor Paul Pogba en Manchester United. De Franse middenvelder is mogelijk veel langer dan gedacht uitgeschakeld met zijn hamstringblessure.

Waar eerder werd gerept over een afwezigheid van zes weken, vreest United nu dat Pogba zo'n drie maanden aan de zijlijn staat. Dat meldt The Sunday Times. Door die herstelperiode zou hij het restant van de groepsfase van de Champions League missen, alsmede de Premier League-toppers tegen Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City.

Pogba blesseerde zijn linker hamstring in het Champions League-duel met FC Basel, dat met 3-0 werd verslagen. Uit een MRI-scan blijkt dat er sprake is van een scheurtje en een mogelijke peesbeschadiging. Dat is een forse tegenvaller voor United-manager José Mourinho, die Pogba onlangs omschreef als een speler 'die het lot van het team kan veranderen'.

De medische staf van The Mancunians staat ondertussen voor een raadsel. "De blessure is heel ernstig", laat een bron weten aan de Engelse krant. "Dit is niet normaal voor een speler die ons trainingsprogramma respecteert." Er zijn dan ook vermoedens dat de kwetsuur een gevolg is van privétrainingen.