Huntelaar stelt Dolberg gerust: 'Je lost het alleen niet met heel veel praten op'

Huntelaar stelt Dolberg gerust: 'Je lost het alleen niet met heel veel praten op'

17-09-2017 09:56
23

Klaas-Jan Huntelaar werd komende zomer als tweede spits binnengehaald door Ajax, maar trainer Marcel Keizer kan al bijna niet meer om hem heen. De spits wordt zelfs genoemd als de redder van Oranje.

"Zo snel kan het gaan, hè", stelt Huntelaar in gesprek met de NOS. "Ik focus me op het volgende moment, zo sta ik er altijd in. Natuurlijk zie ik de wedstrijden van Oranje voorbijkomen. Maar we zien het wel." Hij weet wat er over hem wordt geschreven. "Ik heb geen krant thuis. Thuis ben ik druk zat. Op de club hoor ik het wel. Soms kijk ik even op Twitter. Ik krijg het meeste wel mee."

Huntelaar maakte dit seizoen al drie doelpunten in vier wedstrijden. Kasper Dolberg daarentegen heeft al 649 minuten niet gescoord voor Ajax. Huntelaar probeert hem te helpen. "Je moet je ding blijven doen, dezelfde energie en gretigheid in de wedstrijd gooien als altijd. Dan komen de momenten vanzelf. Je moet op het juiste moment toeslaan. Zo werkt het bij mij ook altijd."

Huntelaar heeft met Dolberg gesproken over diens vormcrisis. "We hebben het er weleens over. Je lost het alleen niet met heel veel praten op, je moet het gewoon doen. Het moment komt vanzelf. Dat moment kan zondag al komen."