Genadeloze uitspraken na 'fucking shit game': Ook ik was shit

Genadeloze uitspraken na 'fucking shit game': "Ook ik was shit"

17-09-2017 10:36
6

Simon Gustafson heeft geen goed woord over voor de prestatie van Roda JC tegen Willem II. Zaterdagavond gingen de Limburgers op eigen veld met 3-1 onderuit. 

Wat de Feyenoord-huurling van de wedstrijd vond? "A fucking shit game", aldus de Zweed in gesprek met Voetbal International. "Sorry voor mijn woordkeus, maar ik kan er niks anders van maken. Er klopte gewoon helemaal niks van aan onze kant. Als wij op honderd procent spelen, dan gaan wij wedstrijden winnen. Maar tot nu toe hebben wij voor mijn gevoel alleen nog maar op zeventig procent gespeeld."

"En vanavond, tegen Willem II, hebben we zelfs dat percentage niet gehaald. We schoten op alle fronten zwaar te kort. Verdedigend, aanvallend, in de duels, de passing, techniek, tactiek, alles", vervolgde Gustafson. 

De middenvelder was woest. "We praten er elke week over, zeggen tegen elkaar dat het beter moet. Maar als dan het moment daar is om ons te laten zien, zijn we niet goed genoeg. En verliezen we zelfs thuis van Willem II. Als wij spelen zoals we kunnen, verslaan we deze tegenstander elke dag van de week. Maar vanavond lukte niks. Ik snap er niks van."

"Ook ik was shit. Maar ik was niet bang of nerveus, ik wilde mezelf laten zien. Ik kan niet voor anderen praten. Maar ik vind: je moet altijd het veld opstappen met het gevoel dat je beter bent dan de tegenstander, zelfs als je dat eigenlijk niet bent."