Geen vieze trucjes voor Feyenoorders: 'Kan ook niet meer, met al die camera's'

Geen vieze trucjes voor Feyenoorders: 'Kan ook niet meer, met al die camera's'

17-09-2017 13:59
3

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin nemen geen voorbeeld aan voormalig Feyenoord-verdedigers als John de Wolf en Rinus Israël. Het tweetal heeft geen 'trucjes' nodig om de tegenstander uit te schakelen. 

"Dat kan tegenwoordig ook niet meer, met al die televisiecamera's", zegt Van der Heijden tegen de NOS"Daardoor kan je weinig doen. Maar dat hebben wij ook helemaal niet nodig", vult Botteghin aan. "Ik kan ook agressief zijn en goed verdedigen, maar op een andere manier. Je kan gewoon de bal spelen, je hoeft iemand niet te intimideren", vindt de Braziliaan. 

Wedden

Meer odds

"We hebben als team ook iets over ons heen, waardoor we altijd nog op duelkracht kunnen winnen als het voetballend niet lukt", aldus Van der Heijden. Zondamiddag gaat Feyenoord op bezoek bij PSV. Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers met 0-1 in Eindhoven. "Die overwinning kwam vroeg in het seizoen, maar gaf ons wel een boost. Onze teamgeest was toen heel goed. Dat gaf ons het vertrouwen voor de rest van het seizoen", aldus Van der Heijden.