VVV slaat ook bij Vitesse in slotfase toe en neemt knap punt mee naar Venlo

17-09-2017 18:38
20

VVV-Venlo heeft ook bij Vitesse een puntje weten te pakken. De ploeg van Maurice Steijn kwam, net als tegen FC Groningen, vlak voor tijd op gelijke hoogte, nadat Vitesse lange tijd met 1-0 voor stond.

Beide ploegen lieten in de eerste helft matig voetbal zien in Arnhem. Vitesse had het meeste initiatief en kreeg de beste kansen, maar het vizier van de ploeg van Henk Fraser stond niet op scherp. Bryan Linssen kreeg twee mogelijkheden, maar hielp beiden om zeep.

Na de rust schoot Vitesse uit de startblokken. Dat resulteerde in de 47e minuut in de openingstreffer van Tim Matavz, die donderdag tegen SS Lazio ook al trefzeker was. De spits troefde zijn directe tegenstander af en schoot in de verre hoek raak: 1-0.

Ook na de goal was Vitesse de betere partij, maar de ploeg liet na afstand te nemen van VVV. In de slotfase lieten de Arnhemmers zich terugdringen. Nadat Lennart Thy namens VVV een grote kans op de gelijkmaker liet liggen, kreeg de ploeg van Steijn in de laatste minuten een strafschop vanwege vasthouden van Guram Kashia. Clint Leemans benutte in de 89e minuut het buitenkansje en stelt daarmee een punt veilig voor de promovendus, die nog geen uitduel in de Eredivisie verloren heeft en op acht punten staat.

Als Vitesse de voorsprong vast had gehouden, had de ploeg van Fraser vanwege de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij PSV gedeeld koploper geweest. Nu komen de Arnhemmers in punten gelijk met PEC Zwolle en Ajax.