VP's Elftal van de Week: Twente en koplopers PSV en AZ hofleveranciers

VP's Elftal van de Week: Twente en koplopers PSV en AZ hofleveranciers

18-09-2017 10:00
46

De vijfde Eredivisie-speelronde is gespeeld, tijd om de balans op te maken. PSV, FC Twente en AZ zijn hofleverancier voor VP's Elftal van de Week met elk twee spelers.

Jeroen Zoet (PSV)
Op deze plek hadden ook Robert Zwinkels (ADO) of Roy Kortsmit (Sparta) kunnen staan, maar Zoet blonk zondag uit in een topper. De PSV-doelman sleepte de drie punten uit het vuur tegen Feyenoord.

Thomas Lam (FC Twente)
Twente had dringend behoefte aan een leider in de verdediging en lijkt die in de laatste week van de transferperiode gevonden te hebben in Lam. Was met een doelpunt ook belangrijk in aanvallend opzicht tegen FC Utrecht (4-0).

Eric Botteghin (Feyenoord)
Een nederlaag in de eerste Eredivisie-topper van het seizoen, maar aan Botteghin lag het niet. Was goed in vorm en was met een kopbal dicht bij de verdiende gelijkmaker voor Feyenoord.

Joshua Brenet (PSV)
Met een gezonde dosis revanchegevoelens stond hij zondag aan de aftrap tegen Feyenoord. Dat wist hij vooral in de eerste helft te vertalen naar goed spel aan de linkerkant van de PSV-verdediging.

Frenkie de Jong (Ajax)
Bewoog als een veldheer over het kunstgras van ADO. Ajax kwam in Den Haag weliswaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar dat had ook te maken met het feit dat niemand de door De Jong gecreëerde kansen benutte.

Marko Vejinovic (AZ)
Eindelijk verlost van zijn Feyenoord-ketenen en eindelijk weer belangrijk in de Eredivisie. Leverde tegen Sparta alweer zijn vierde assist in vijf optredens. Dat zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen.

Martin Odegaard (sc Heerenveen)
De achttienjarige huurling van Real Madrid moet het dit seizoen laten zien in de Eredivisie - en láát het ook zien. Nog geen goal of assist, maar zó belangrijk in het Friese aanvalsspel.

Rai Vloet (NAC Breda)
NAC is van de hatelijke nul af in de Eredivisie, met grote dank aan Vloet. De offensief ingestelde middenvelder onderscheidde zich tegen FC Groningen met twee uitstekende doelpunten.

Youness Mokhtar (PEC Zwolle)
PEC Zwolle is misschien wel dé verrassing van het nieuwe seizoen tot nu toe en daar heeft Mokhtar een groot aandeel in. De aanvaller slalomde zich tegen Heracles naar twee goals.

Oussama Assaidi (FC Twente)
Een fitte Assaidi is onbetaalbaar voor Twente. De aanvaller maakte de 4-0 tegen FC Utrecht, won voor het eerst dit seizoen met Twente en vierde zijn doelpunt door trainer René Hake op de mond te kussen.

Wout Weghorst (AZ)
Ook Weghorst scoorde dit weekend twee keer. Die doelpunten vielen nádat de AZ-spits binnen één minuut twee penalty's had gemist. Dan heb je wel veerkracht.