Real Madrid boekt historische overwinning door Bale en knotsgekke minuut

Real Madrid boekt historische overwinning door Bale en knotsgekke minuut

17-09-2017 22:39
7

Real Madrid heeft zondagavond een historische zege geboekt op Real Sociedad: 1-3. Voor de 73ste keer op rij - een evenaring van het wereldrecord - kwam de ploeg van Zinedine Zidane minimaal één keer tot scoren.

De Madrileense reeks begon op 30 april 2016 en kan volgende week woensdag worden overtroffen in de thuiswedstrijd tegen Real Betis. Real moet het record nu nog delen met Santos, dat onder leiding van de legendarische Pelé 73 keer op rij scoorde in 1962/1963.

Borja Mayoral was de maker van de historische treffer. De twintigjarige aanvaller mocht voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen van Zidane en betaalde dat vertrouwen uit met zijn eerste doelpunt van het Primera División-seizoen.

Vervolgens ging het snel, met een hoofdrol voor Kevin Rodrigues. De speler van Sociedad maakte eerst de 1-1 dankzij een fout van doelman Keylor Navas, raakte even later de lat en in de tegenaanval passeerde hij zijn eigen keeper.

In de tweede helft besliste Real Madrid de wedstrijd in Anoeta. Gareth Bale sprong op de brommer na een fijne pass van Isco en stiftte de bal over Geronimo Rulli. Door de overwinning klimt Real naar de vierde plaats, vier punten achter koploper FC Barcelona.