De Eredivisie-flops: FC Utrecht-trio, dramatische Kramer en zwakke Ajacied

De Eredivisie-flops: FC Utrecht-trio, dramatische Kramer en zwakke Ajacied

18-09-2017 11:00
21

Het zal geen verrassing zijn dat het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur de nodige spelers van FC Utrecht bevat. De ploeg van succestrainer Erik ten Hag zakte zondagmiddag in Enschede finaal door het ijs tegen FC Twente, dat met liefst 4-0 won. Ook twee namen van Roda JC en Feyenoord en één Ajacied komen langs.  

Edson Braafheid (FC Utrecht) 
Het normaal zo betrouwbare en degelijke FC Utrecht bakte er in de Grolsch Veste helemaal niets van. Onthutsend was het optreden van routinier Braafheid in het centrum van de achterhoede. De oud-speler van FC Twente werd zoekgespeeld door Luciano Slagveer. Ook Willem Janssen en Mark van der Maarel scoorden overigens een onvoldoende. 

Wedden

Meer odds

Tim Breukers (Heracles Almelo) 
Schlemiel van de avond bij PEC Zwolle-Heracles, dat in een 2-1 overwinning voor de thuisclub eindigde. Breukers had de opdracht om Younes Mokhtar van scoren af te houden. Dat werd geen succes. Wat heet: twee keer slalomde Mokhtar door de Heracles-defensie heen, om vervolgens doelman Bram Castro te passeren. 

Ashton Götz (Roda JC) 
Het is voor Götz, Roda JC en de supporters van de club te hopen dat het thuisdebuut van de back geen opmaat is voor het vervolg van dit seizoen. De onlangs ingelijfde vleugelverdediger leverde een wanprestatie tegen Willem II, dat met 3-1 won in Kerkrade. Bij rust hadden de gasten uit Tilburg zelfs met 4-0 of 5-0 voor kunnen staan. 

Urby Emanuelson (FC Utrecht) 
De tweede FC Utrecht-speler in dit lijstje. Utrecht werd weggetikt in Enschede en dat had vooral te maken met het middenveld van de gasten, dat totaal niet functioneerde. Een compleet off-day was het voor Sander van de Streek, Yassin Ayoub en routinier Emanuelson. Dachten zij dat ze dit klusje wel even zouden klaren? Een groot misverstand, zo bleek. 

Tsiy William Ndenge (Roda JC)
Eén van de talloze exotische namen die de afgelopen jaren hun geluk kwamen beproeven in Kerkrade. Ndenge, een Duitse jeugdinternational, wordt dit seizoen door Roda gehuurd van Borussia Mönchengladbach. Voorlopig is de middenvelder nog geen aanwinst gebleken. Tegen Willem II bakte hij er in ieder geval niets van. 

Michiel Kramer (Feyenoord)
Tijdens de kraker tussen PSV en Feyenoord regende het op social media klachten over Kramer. Begrijpelijk, want de stand-in voor Nicolai Jörgensen deed voor spek en bonen mee in Eindhoven. Kramer raakte geen knikker. Eigenlijk komt de targetman op alle vlakken tekort voor de top van Nederland. 

Justin Kluivert (Ajax) 
In aanloop naar het uitduel in Den Haag toonde Kluivert zijn bravoure door te zeggen dat Ajax van plan was om ADO 'op te eten'. Beetje pijnlijk dus dat de Amsterdammers twee dure punten lieten liggen en de jonge rechtsbuiten een zeer matige wedstrijd speelde. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
In de categorie 'oliedom': Steven Berghuis. De vleugelaanvaller, die het dit seizoen juist zo goed doet dit seizoen, benadeelde zijn ploeg gigantisch door binnen 43 minuten twee keer geel te pakken. Is het gewaagd om te stellen dat Feyenoord met elf spelers minimaal een punt had gepakt bij PSV? 

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
De abominabele achterhoede en het matige middenveld van Utrecht zijn al aan bod gekomen. Blijft over de vreselijk slechte voorhoede. Zowel Kerk als collega-aanvaller Cyriel Dessers kreeg geen poot aan de grond in Enschede. Kerk kreeg in de tweede minuut een grote kans. De snelle, maar ietwat onhandige aanvaller hielp de mogelijkheid echter om zeep. 

Wie vond jij de grootste flop van Eredivisie-speelronde vijf? Deel het in de comments!