'Fraser zeer geërgerd bij Vitesse: Russische commissaris wil opstelling bepalen'

'Fraser zeer geërgerd bij Vitesse: Russische commissaris wil opstelling bepalen'

18-09-2017 07:25
40

Het is onrustig bij Vitesse. Valeri Oyf, het Russische lid van de raad van commissarissen in Arnhem, probeert druk uit te oefenen op Henk Fraser, maar de trainer is daar niet van gediend.

Oyf, die samen met de Oostenrijker Yevgeni Merkel en Henk Parren de raad van commissarissen van Vitesse vormt, probeert volgens de Gelderlander het technische beleid in Arnhem te bepalen. Hij zou zelfs nadrukkelijk invloed willen uitoefenen op de opstelling én de speelwijze van Vitesse.

Dat is een vat vol ergernissen voor Fraser, die niet gediend is van de dringende verzoeken van Oyf. De Russische toezichthouder, voormalig topbestuurder bij de Highland Gold Mining Company in Rusland en vriend van clubeigenaar Alexander Chigirinsky, is al bezig sinds de aanloop naar de Johan Cruijff Schaal.

Fraser wil zijn ergernissen tegenover de Gelderlander niet bevestigen, maar ontkent niet dat er op de achtergrond een conflict dreigt in Arnhem. "Maar daarbij wil ik het nu ook laten", stelt de Vitesse-trainer desgevraagd. "Het is nu aan anderen om stappen te ondernemen."