Ik had voor een transfervrije speler van mijn kaliber meer interesse verwacht

"Ik had voor een transfervrije speler van mijn kaliber meer interesse verwacht"

18-09-2017 07:46
19

Youness Mokhtar heeft voor zijn terugkeer bij PEC Zwolle afgelopen jaar last gehad van veel vooroordelen. Terwijl hij transfervrij was, bleef de interesse van meer clubs uit. "Waarom die uitbleef? Het stempel", zegt Mokhtar zelf tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en iets te zeggen als ik het er niet mee eens ben. Dan staan de vooroordelen klaar en word je gezien als een lastige jongen, wat ik helemaal niet ben. Bij PEC weten ze dat", aldus Mokhtar, die de situatie echter niet aan had zien komen. "Ik had voor een transfervrije speler van mijn kaliber meer interesse verwacht."

Nu zit Mokhtar op zijn plek bij PEC: zaterdag was hij twee keer trefzeker tegen Heracles Almelo (2-1). "Nu voel ik het vertrouwen. Ik ben basisspeler. Met trainer John van 't Schip heb ik een goede klik. Hij liet me ook staan. Dan zie je dat ik altijd beslissend kan zijn", aldus Mokhtar, die ook voor Heracles Almelo kon kiezen. De aanvaller voerde een gesprek met trainer John Stegeman.

"Ik vind hem een topgast'', zegt Mokhtar over Stegeman, die hij wel moest teleurstellen. "Hij wilde me naar Heracles halen, maar ik koos voor Zwolle. Die club kende ik natuurlijk al goed uit mijn eerste periode en bovendien kon ik dan in Utrecht blijven wonen."