'Pure angst, het was niet om aan te zien. Groningen speelt puur plichtmatig'

'Pure angst, het was niet om aan te zien. Groningen speelt puur plichtmatig'

18-09-2017 08:30
11

Jan van Dijk (60) is geschrokken van FC Groningen. 'Mister FC Groningen' zag zijn club zaterdag de zoveelste zeperd van het seizoen maken, uit tegen NAC Breda (2-1). Er moet iets veranderen volgens Van Dijk.

"Ik ben echt geschrokken", begint Van Dijk in het Dagblad van het Noorden. "Het idee achter het spel? Ik kon het niet ontdekken. Ja, de pot dichthouden. Maar het is waanzin om tegen NAC met vijf verdedigers te beginnen. Pure angst. Het was niet om aan te zien. Groningen hield alleen maar tegen en speelde puur plichtmatig."

De voormalig speler- en trainer van FC Groningen rekent het coach Ernest Faber aan. "Je moet duidelijk zijn richting je selectie. Als je tegengas geeft na de kritiek op het duel met VVV, is dat prima. Maar waarom worden Bacuna, Idrissi en Veldwijk er dan naast gezet? Waren zij de enigen die slecht speelden? In een moeilijke fase moet je aan vastigheid werken. Daar ontbreekt het aan."

Volgens Van Dijk had Groningen vanaf de aftrap veel gehad aan 'de diepgang' van middenvelder Juninho Bacuna. "Dan speel je meteen een heel ander spelletje. Ik begrijp niet waarom hij dan niet vanaf het begin speelt."