'Atlético legt eindbod voor Costa neer, Chelsea wil spits geen commissie betalen'

'Atlético legt eindbod voor Costa neer, Chelsea wil spits geen commissie betalen'

18-09-2017 11:47
12

Atlético Madrid rust niet totdat Diego Costa weer in het shirt van de Rojiblancos speelt. De Madrilenen hebben een bod van 55 miljoen euro gedaan op de spits, zo meldt Marca. Het bedrag kan door diverse clausules oplopen naar 65 miljoen.

Volgens Marca is dit het eindbod van Atlético, dat al maanden aan Costa trekt. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan leeft in onmin met Chelsea en lijkt tot de winterstop niet te gaan spelen voor The Blues. Dat betekent echter niet dat elk bod op Costa wordt geaccepteerd; Chelsea wil het onderste uit de kan halen.

Een bijkomend probleem is dat er tussen Chelsea en Costa betalingsafspraken over een eventuele transfer liggen. De speler zou ongeveer vijf procent van de totale transfersom ontvangen. Bij een vaste transfersom van 55 miljoen gaat het derhalve om 2,75 miljoen euro.

Chelsea wil dat bedrag niet betalen en ook Atlético is niet bereid om voor die kosten op te draaien. De Spanjaarden vinden dat ze met 55 miljoen al genoeg betalen voor een speler die niet eens bij de wedstrijdselectie van Chelsea zit. Een officieel antwoord op het bod van Atlético is er nog niet gekomen.