NAC bekeek last minute-versterking niet live: 'Veertig scouts van Man City'

NAC bekeek last minute-versterking niet live: 'Veertig scouts van Man City'

18-09-2017 15:50
17

NAC Breda heeft de nieuwe doelman Mark Birighitti in de slotweek van de transferperiode gehaald zónder hem live aan het werk te zien. Dat geeft technisch directeur Hans Smulders toe.

NAC maakte gebruik van het scoutingsysteem van partnerclub Manchester City en kreeg op die manier een indruk van Birighitti. "Daar bevindt zich alle informatie van de veertig scouts die City over de hele wereld in dienst heeft. In die database zitten allerlei rapporten van spelers die gevolgd worden, aangevuld met beelden en contactpersonen van de betreffende spelers die hen beter kennen", vertelt Smulders aan BN DeStem.

"Het klopt dat wij Birighitti niet rechtstreeks aan het werk hebben gezien, want hij heeft het laatste jaar niet gekeept", vervolgt de NAC-directeur, die Birighitti losweekte bij Swansea City. "Wel zijn 77 wedstrijden van hem uit de Australische competitie beschikbaar. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar bekijkt die wedstrijden en heeft bijvoorbeeld contact met de coach van Melbourne City, ook bij Swansea liggen er contacten."

"Het is niet de kunst om dat soort spelers te vinden, het is de kunst om goede mensen te vinden die eerlijk feedback geven. Birighitti zat in het scoutingsysteem van City. Iedereen vindt iets over City, maar de scouting is wereldwijd de grootste afdeling van de City Football Group", besluit Smulders."