'Met het ontslag van De Boer en Jonker is dat nog maar eens bevestigd'

'Met het ontslag van De Boer en Jonker is dat nog maar eens bevestigd'

19-09-2017 11:51
17

Na het ontslag van Frank de Boer (foto) en Andries Jonker wordt het clubje Nederlandse trainers over de grens steeds kleiner. Gerard Marsman, directeur van belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, maakt zich geen grote zorgen.

"Ik doe dit werk nu een jaar of tien. Eens in de zoveel tijd, als er in korte tijd veel Nederlandse trainers uitvliegen, word ik gebeld met deze vraag. En als het goed gaat, hoor ik niemand. Wat ik er mee wil zeggen: dit is een golfbeweging", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Marsman noemt de voetbalwereld opportunistisch. "Dan is de trend weer dat Spaanse trainers de wijsheid hebben, dan weer Nederlanders. Dat zal blijven schommelen", aldus de voormalig trainer en technisch directeur. Hij neemt het recente ontslag van De Boer (Crystal Palace) en Jonker (VfL Wolfsburg) als voorbeeld.

"Er is steeds meer geld. Dus is het steeds makkelijker om afscheid te nemen. Een trainer krijgt amper de tijd. Absolute onzin natuurlijk. Daar hebben trainers van alle nationaliteiten last van. Maar met Frank de Boer en Andries Jonker is dat nog maar eens bevestigd."

Lees ook: Buitenlandse clubs uitgekeken op Nederlandse trainer: nog vijf man op niveau